Известие

Collapse
No announcement yet.

Вместимост на резервоар

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от barash Покажи съобщение
    Не помня вече кой колега ще цитирам - май май две еднакви алфи няма
    Ми той резервоара е пластмасов, може би се раздува с времето, знам ли
    Volvo XC90 D5 '06
    Alfa Romeo Spider 2.0 '90
    Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
    ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
    ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

Все се каня да намеря една поне точна 20-30 литрова туба, и да пробвам един резервоар включая с тръбите колко може да събере точно до капачката......литровка точна имам, ама да цъкам 60 и кусур пъти, нещо ме домързява.....
      "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
      F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Преди време имах една нафта в туби от по 20 литра, и с тях съм наливал и да си кажа пак бе същото както колонката. Това е за моята кола, в това съм сигорен, че толкова си побира.
        sigpic
        Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Първоначално публикувано от Galeano Покажи съобщение
          Значи проблема не е само в моя телевизор.
          Не вярвам да са ме метнали ,че чак с 7литра. Колониките са калибрирани и до колкото знам се проверяват често и глобите са доста солени. Не че е изключено и при тях да има мошенници, но при големите вериги бензиностанци мисля ,че вероятноста е малка. Възможно е този остатък от 7литра да е предвиден за разширение на парите или нещо подобно. И сигурно не е добре да се зарежда до капачката.
          Първоначално публикувано от pinko Покажи съобщение
          156-цата събира близо 70 литра - това е факт. Веднъж след светване на резервата карах още 90 км - предполагам че е била почти празна.
          Ама последните 5-6 литра трябва да се наливат мноооого бавно и да се изчаква, заради пяната. Ако пълниш бързо, пяната изключва пистолета на около 63-64 литра. Хем в резервоара винаги има останали поне 1-2 литра.

Това съм го установил на колонка на ЕКО на бул. Вапцаров - а там колонките са точни. Веднъж пълних една чисто нова германска туба 5 литра и колонката отсече точно 5 литра.
          А аз си мислих вече че 20л. метални туби лъжат но явно не, щом и още един колега потвърждава...
          като накрая вече пълних изключително бавно и незнайно как се събраха наистина 70л...

---------- Post added at 22:04 ---------- Previous post was at 22:00 ----------

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
          Все се каня да намеря една поне точна 20-30 литрова туба, и да пробвам един резервоар включая с тръбите колко може да събере точно до капачката......литровка точна имам, ама да цъкам 60 и кусур пъти, нещо ме домързява.....
          Ми аз имам (да ти дам) и точно заради това направих експеримента и излезе 70л. като започнах да пълня не когато влезе на резерва, а когато стрелката вече беше на червената черта и тогава я напълних до преливане с 3 метални туби по 20л и имах и една 10, от която остана около 2-3 литра...
          156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Атова което пише в книжката, не е ли:
            63л.+7л.-резерва..........
            Ей тук едно линкче.

http://www.alfisti.ru/phpBB3/viewtop...363220#p363220

Даже тук го дават 9л.-резерва........
            sigpic
            Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
            156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
            147 JTDm 140-Малката манекенка
            GT- JTDm 150

Comment

Така резереара събира 70л...просто датчика много лъже може да има 12-15 литра и ако колата е някаде по наклон пак ще свети лампата ...аз моита на колонка не сам я карал от както сам я купил....напражих си експеримент,колата изгасна за нафта и я напълних докато не преля побра точно 70л
              алфа 156 1.9 JTD '99

Comment

Добре де, така и така жигнахме темата: Преди време щях да пътувам вечерта, имах около45-46 литра нафта и викам дай да заредя догоре и хем разход да замеря. Налях 16 литра, отивам на касата и оняа ми казва 16 литра бензин, аз не не нафта, тя ми казва тук излиза бензин, гедам тъпо и ми идва нз какво направо. Избутах колата настрана без да давам контакт дори и един човек на когото съм адски благодарен (Павка мерси брат) ме издърпа и източихме горивото до дупка и грам не остана в системата, и източихме две туби по 30 литра. Но ги напълнихме догоре и допускам да са по 31-31.5 литра. А беше пълно резервоарчето до дупка!

И някак не ми излизат нещата да е 63 литра + 7 резерва!
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от haljscho Покажи съобщение
                  Атова което пише в книжката, не е ли:
                  63л.+7л.-резерва..........
                  Ей тук едно линкче.

http://www.alfisti.ru/phpBB3/viewtop...363220#p363220

Даже тук го дават 9л.-резерва........
                  Аз мисля, че тук пише 63л. включващи 9л. резерва. Резервоара не е разделен на основен и резерва, за да го описват 63+9, нали така? Единствено лампата обозначава, че си започнал да гориш от резервата .
                  "Аз не съм гинеколог по принцип, но мога да погледна"

Comment

Първоначално публикувано от souze Покажи съобщение
                    Аз мисля, че тук пише 63л. включващи 9л. резерва. Резервоара не е разделен на основен и резерва, за да го описват 63+9, нали така? Единствено лампата обозначава, че си започнал да гориш от резервата .
                    И аз приемам това за правдоподобно
                    sigpic Alfasud/156 1.8ex
                    156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Първоначално публикувано от souze Покажи съобщение
                      Възможно....... не споря.
                      Мен лично не ме впечатляват подобни точности.......
                      Важото според мен е да знам, че щом светне лапата, са ми останали 7-8литра.......
                      А ако се притеснявате, че ви цакат с литрите......... ми то е като с газоите бутилки, на 30л. бутилка, ти зареждат 32л.а тя всъщност трябва да побира 27л.
                      Цакат си ни и тва е.........
                      sigpic
                      Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                      156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                      147 JTDm 140-Малката манекенка
                      GT- JTDm 150

Comment

MAX 62 литра

зареждам в 90% от случаите на ботевградско. Винаги догоре и винаги при светнала лампа.
                        някога докато изключи пистолета - 52-55литра, че ме мързи да ги чакам да ми се лензят по 5 мин за 5 литра.
                        62 - наляха след като се прибрах от пазарджик на резерва = голям страх брах, ама стигна нафтата.

Иначе идън път на Лукойл Бургас - такмо светна лампата ми напълниха 61 литра - скъсах се да псувам (оттогава никакви лукойл карти за отстъпки не ползвам)
                        Та според мен си е 63 литра с включена вътре резерва.
                        Моя резервоар си е малък и скрънзлив
                        ALFA 156 1.9JTD '98
                        ALFA 159 2,4JTDM Q4 2007

Comment

В мазето имам един резервоар ,накрая ще взема да го напълня с вода и всичко ще свърши.
                          sigpic Alfasud/156 1.8ex

Comment

Като имаш време направи го.
                            Иначе за мен си е 63 литра, като резервата е 9 литра, при дизела стига за 140км.
                            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
                              като резервата е 9 литра, при дизела стига за 140км.
                              За твоя дизел може и да стига
                              sigpic Alfasud/156 1.8ex

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
                                Като имаш време направи го.
                                Иначе за мен си е 63 литра, като резервата е 9 литра, при дизела стига за 140км.
                                Първоначално публикувано от Galeano Покажи съобщение
                                За твоя дизел може и да стига
                                Да дам, е друга бира ще е и при нас - извън града
                                И в най смелите си представи не мога да си го представя 9 = 140.
                                156 2.4 jtd 2001 Sportwagon Sony,Hertz,Boss & JBL sound
                                KONI sport adjustable suspension kit,Big BREMBO brake kit
                                Cinquecento 1.1i 1998 Sporting
                                Subaru İmpreza 2000 turbo 1999 Sportwagon

Comment

Working...
                                X